• 2017-2018

    BJHS REGULAR BELL SCHEDULE

    This bell schedule reflects the normal 7 periods assigned to all students.  However, each student has a 3 period Language Arts & Math block that follows a different bell schedule during that time.  That schedule is located on Page 2 of this document.

    STUDENT DROP-OFF       7:30

    FIRST BELL                         7:50

    TARDY BELL                      7:55

    FIRST                                    7:55 – 8:52 (57 min.)  

    SECOND                               8:57 – 9:51 (54 min.)

                                                    (9:20 ELA/Math Block Switch – 7th Grade  )

    THIRD                                   9:56 – 10:50 (54 min.)

                                                    (10:21 ELA/Math Block Switch – 8th Grade )

    FOURTH                               10:55 – 11:49 (54 min.)

    FIFTH AND LUNCH   11:54 – 1:14 (54 Instr. min.)

    A LUNCH      11:49 – 12:14 (Class 12:19 – 1:14)

    B LUNCH      12:19 – 12:44 (Class 11:54–12:19 and 12:49–1:14)

    C LUNCH      12:49 – 1:14 (Class 11:54 – 12:49)

    There is a 5 minute gap between lunches. B lunch begins at 12:19 and C lunch begins at 12:49. Please observe and follow these proper release times.

    SIXTH                                    1:19 – 2:13 (54 min.)

                                                    (1:43 ELA/Math Block Switch – 7th/8th )

    SEVENTH                             2:18 – 3:15 (57 min.)

    BJHS Language Arts & Math Blocks


    8th Grade

    1st Period Planning

    Periods 2 – 4 Blocks 1 & 2

    Periods 5 – 7 Blocks 3 & 4

    7th Grade

    Periods 1 – 3 Blocks 1 & 2

    4th Period Planning

    Periods 5 – 7 Blocks 3 & 4



    Periods 1 – 3 Block (7th Grade)

    ·        Block 1                 7:55 – 9:20 AM (85 minutes)

    ·        Block 2                 9:25 – 10:50 AM (85 minutes)

    Periods 2 – 4 Block (8th Grade)

    ·        Block 1                 8:57 – 10:21 AM (84 minutes)

    ·        Block 2                 10:26 – 11:49 AM (83 minutes)

     

     

    Periods 5 – 7 Blocks (7th & 8th Grade)

    ·        A Lunch

    o   Lunch         11:49 AM – 12:14 PM

    o   Block 3       12:19 – 1:43 PM (84 minutes)

    o   Block 4       1:48 – 3:15 PM (87 minutes)

    ·        C Lunch

    o   Block 3       11:49 AM – 12:49 PM (60 minutes)

    o   Lunch         12:49 – 1:14 PM (return to Block 3)

    o   Block 3       1:19 – 1:43 PM (27 minutes / 84 minutes combined)

    o   Block 4       1:48 – 3:15 PM (87 minutes)