• BJHS MORNING ACTIVITY BELL SCHEDULE

    This bell schedule reflects the normal 7 periods assigned to all students.  However, each student has a 3 period Language Arts & Math block that follows a different bell schedule during that time.  That schedule is located on Page 2 of this document.

    STUDENT DROP-OFF             7:30

    FIRST BELL                            7:50

    TARDY BELL                          7:55

    FIRST                                    7:55 – 8:45 (50 min.)

    ACTIVITY                             8:50 – 9:20

    SECOND                               9:25 – 10:14 (49 min.)

                                                    (9:49 ELA/Math Block Switch – 7th Grade  )

    THIRD                                   10:19 – 11:08 (49 min.)

                                                    (10:41 ELA/Math Block Switch – 8th Grade )

    FOURTH                               11:13 – 12:02 (49 min.)

    FIFTH AND LUNCH   12:07 – 1:27 (55 Instr. min.)

    A LUNCH      12:02 – 12:27 (Class 12:32 – 1:27)

    B LUNCH      12:32 – 12:57 (Class 12:07–12:32 and 1:02–1:27)

    C LUNCH      1:02 – 1:27 (Class 12:07 – 1:02)

    There is a 5 minute gap between lunches. B lunch begins at 12:32 and C lunch begins at 1:02. Please observe and follow these proper release times.

    SIXTH                                    1:32 – 2:21 (49 min.)

                                                    (1:51 ELA/Math Block Switch – 7th/8th )

    SEVENTH                             2:26 – 3:15 (49 min.)

    BJHS Language Arts & Math Blocks


    8th Grade

    1st Period Planning

    Periods 2 – 4 Blocks 1 & 2

    Periods 5 – 7 Blocks 3 & 4

    7th Grade

    Periods 1 – 3 Blocks 1 & 2

    4th Period Planning

    Periods 5 – 7 Blocks 3 & 4



    Periods 1 – 3 Block (7th Grade)

    • Block 1 7:55 – 9:49 AM (74 minutes)
    • Block 2 9:54 – 11:08 AM (74 minutes)

    Periods 2 – 4 Block (8th Grade)

    • Block 1 9:25 – 10:41 AM (76 minutes)
    • Block 2 10:46 – 12:02 AM (76 minutes)

     

     

    Periods 5 – 7 Blocks (7th & 8th Grade)

    • A Lunch
      • Lunch 12:02 PM – 12:27 PM
      • Block 3 12:32 – 1:51 PM (79 minutes)
      • Block 4 1:56 – 3:15 PM (79 minutes)
    • C Lunch
      • Block 3 12:07 AM – 1:02 PM (55 minutes)
      • Lunch 1:02 – 1:27 PM (return to Block 3)
      • Block 3 1:32 – 1:51 PM (19 minutes / 74 minutes combined)
      • Block 4 1:56 – 3:15 PM (79 minutes)